AVRUPA DİLLERİNİN KÖKENİ ÖN TÜRKÇE'DİR

 

Hasan Yazıcı

Türkçe dünyanın en eski ve en çok konuşulan dillerinden biridir. Mazisinin derinliği ve yaygınlığı diğer dillerle ilişkisini kuvvetlendirmiştir. M.Ö. 10 bin yıllarında Türk grupları çevre ülkelere yayıldı ve diğer kültürlere etki yapmaya başladı. Türkçenin başka dillerle etkileşimi sanılandan çok ve önemli boyuttadır. Türkçe arkeolojik verilerin ortaya koyduğu açık delillere göre dünyanın en önemli birçok diline Avrupa’nın başlıca dillerine kaynaklık yapmış veya üstü örtülmüş büyük etkilerde bulunmuştur. Dünyada resimden alfabeye ilk geçiş Orta Asya’da Türklerce gerçekleştirildi. Dolayısıyla evrensel uygarlığın kökeninde Türkler vardır. Batılı bilginlerin bütün iddialarının aksine bugün dünyada kullanılan alfabelerin çoğunun temeli Türkçe’dir. Kazım Mirşan ve Haluk Tarcan’ın yetkin, verimli çalışmaları ile kanıtlar ortadadır. 


 

Şölgentaş Mağarasında Türkçe’nin 16.000 yıllık izleri var. Mirşan, Türkçe yazının Şölengetaş Mağarasında yer alan kaynaklara dayanarak 16 bin yıl öncesine dayandığını belirtiyor. Ruslar, Şölgentaş Mağarası''nı 16 bin yıl öncesine götürüyor. Fransa''da aynı tipte bir mağara var: Lazkio Mağarası. Lazkio Mağarasının tarihi 17 bin 500 yıl olarak belirlenmiş. Fransa''daki mağara ile karşılaştırıldığında Şölgentaş''takinin daha eski olduğu anlaşılıyor. 


Türklerin Avrupa’daki ayak izleri Romanya’daki Attila hazinesi yazıtları, Proto-Bulgar yazıtları, Yunanistan’daki Attika yazıtları, Sırbistan’daki Vinça-Tartaria yazıtları, İtalya ve Avusturya’daki Etrüsk yazıtları, Fransa’daki Glozel yazıtları, Pra-Portekiz yazıtları, Başkurdistan yazıtları ve İskandinavya yazıtlarıdır. Bugünkü Avrupa medeniyetini kuranlar yazı yazmasını bilen Türklerdir. Batı bilginlerinin en büyük hatası Türklerin aşağılanmasına vesile teşkil edecek şekilde Kül Tigin anıtının M.S. 732’de ve Qanım Kağan yazıtının 734’de dikildiğini kabul etmiş olmalarıdır. Bizans tarihçisi Menander, Kül Tigin’in ölüm tarihini M.S. 575 olarak veriyor. Türük takvimine göre aynı tarih elde ediliyor. Çinli kaynaklardaki tarihler Çin saltanat takvimine göre yazılmıştır. 

Okuyan Doç. Dr. Haluk Berkmen

Makalenin Tamamı

Avrupa’lıların Ataları Türk’tür

Türkçe'deki Eklerin Kökeni 

Doğu Avrupa'da Türk Dilinin İzleri

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GÖKTÜRK DÖNEMİ KIYAFETLERİ

ANTİK MISIR VE TÜRKLER

AMERİKA'NIN TÜRKLER TARAFINDAN KEŞFİ